Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord

Det här är boken för dig som vill lära dig mer om vad en social tjänstehund är. Kanske är du nyfiken på hur det kan vara att arbeta i skola, vård eller omsorg ihop med din bästa vän? Kanske har du redan gjort ett lämplighetstest och är i färd med att välja utbildning, eller så är du redan igång? Eller också har du en anhörig som du vet skulle må bra av att få träffa ett hundteam och vill veta lite mer innan du lägger fram förslaget.

Sara och Helena går igenom alltifrån varför hundar fungerar så bra i arbetet med människor som behöver stöd, till hur du väljer en lämplig hund som klarar arbetet. Du får tips på hur du börjar med grundträningen, hittar utbildningen som passar er bäst och vad du ska tänka på när du har en färdigutbildad social tjänstehund. Du får också läsa om viktiga saker att ha i åtanke när du ska föra in en utbildad hund på en arbetsplats. I boken får du även möta tretton olika hundförare som berättar om sin arbetsvardag med sina bästa vänner och kollegor. Boken är dessutom kryddad med citat från arbetsgivare som har erfarenhet av att anlita hundteam i sin verksamhet. Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord är helt enkelt en bok som både utbildar och berör.

Sara och Helena har tillsammans stor erfarenhet av att utbilda sociala tjänstehundar så väl som att arbeta som hundförare. Här får vi ta del av deras sammanslagna kunskap om och kärlek till hunden som kollega och bästa vän.

Boken ges ut i början av december 2018 men kan innan dess förbokas:

https://klickerforlaget.se/butik/sociala-tjanstehundar 

https://www.bokus.com/bok/9789198425741/sociala-tjanstehundar-omsorg-utan-ord/

https://www.adlibris.com/se/bok/sociala-tjanstehundar—omsorg-utan-ord-9789198425741